Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέφερε πως «θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν δεν πάμε καλά στις εκλογές» και τόνισε πως ο κόσμος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ είναι αντισύριζα και ότι «θα κοστίσει στις εκλογές ο διωγμός Βενιζέλου» προσθέτοντας ότι αυτή η τακτική στέλνει τον κόσμο στη ΝΔ. Ο βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης, φόρτισε εκ νέου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το κλίμα πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Στο μεταξύ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται στις 4 το απόγευμα η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά. Το κύριο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός της εκλογικής τακτικής του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλλουν σ΄αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ όλους. Θα συζητηθούν ακόμη οργανωτικά ζητήματα για την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα ονόματα στελεχών που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαβάστε ακόμα στο TPP το Υπάρχει ΚΙΝΑΛ «χωρίς Βενιζέλο»;