Ο Μ. Βέμπερ δέχθηκε την απόλυτη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, καθώς κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του ΕΛΚ στο γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων (DPA). Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μ. Βέμπερ, ένας από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Κομισιόν, εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, κερδίζοντας και τις 156 έγκυρες ψήφους, καθώς υπήρχαν και τέσσερα ψηφοδέλτια που ήταν άκυρα.

Το ΕΛΚ, που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε αμέσως ότι διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν για τον Μ. Βέμπερ. Όμως τουλάχιστον 11 χώρες διαφωνούν. Μόνο η Γερμανία τον υποστηρίζει με θέρμη, η υποχώρηση όμως των Χριστιανοδημοκρατών μειώνει την επιρροή τους.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο βασικός υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στηρίζει το αίτημά του να αναλάβει την Κομισιόν στο λεγόμενο σύστημα των Spitzenkandidaten, το οποίο υιοθετήθηκε το 2014 για να ενισχύσει την προσέλευση των ψηφοφόρων. Ωστόσο η υποψηφιότητά του δεν είναι αποδεκτή από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι αντίθετος στο σύστημα των Spitzenkandidaten.