Με έντονο πολιτικό τόνο και με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αναμένεται να λάβει χώρα το 15ο Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο, έχοντας στο επίκεντρο τον Ζακ Κωστόπουλο που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 18.30 στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 12.00 θα λάβουν χώρα διάφορες δράσεις στην πλατεία, ενώ μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πάρτι.
 
Το Athens Pride 2019, με τίτλο «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία», αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα. 
 
«Το Athens Pride 2019 τονίζει τον ρόλο του δρόμου ως δημοκρατικού χώρου διεκδίκησης, επανάστασης αλλά και θριάμβου μπροστά στην αδικία και τη βιαιότητα» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

«Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθήνας. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλειά μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μάς ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» τονίζεται ακόμη.