O Μπορίς Τζόνσον, που αναμένεται να διαδεχθεί την πρώην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, θέλησε να κάνει σαφείς τις προθέσεις του απέναντι στην ΕΕ σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει ως προς το Brexit, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν θα δοθεί το ποσό των 42 δισεκατομμυρίων ευρώ αν η Βρετανία δεν πάρει καλύτερη συμφωνία για το Brexit.

«Ελπίζω οι φίλοι και οι εταίροι μας να αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα μέχρι να έχουμε μια αρκετά πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον δρόμο που θα βαδίσουμε. Μια καλή συμφωνία θα ήταν πραγματικά κάτι που θα βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να δοθούν τα χρήματα. Θα έχουμε διαφορετική διαπραγματευτική ομάδα και διαφορετική τακτική διαπραγμάτευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Εμανουέλ Μακρόν, που κατά το παρελθόν έχει κατακρίνει τους Βρετανούς για τη στάση τους στο Brexit, λόγω της μη αποφασιστικότητας των βρετανών βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πηγή κοντά στον πρόεδρο της Γαλλίας δήλωσε ότι «το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων που ισοδυναμεί με κρατική στάση πληρωμών, οι συνέπειες της οποίας είναι καλώς εγνωσμένες».