Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε  ότι σε ενδεχόμενη κυβέρνησή του θα «ξαναδούμε την αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου για τους νέους συνταξιούχους», επισημαίνοντας  ότι η μείωση τον φόρων επί πρωθυπουργίας του θα ισχύσει από το 2020.

Τόνισε πως για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ και φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24% και σημείωσε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Ερωτηθείς για τις συντάξεις, θέλησε να καθησυχάσει τους τωρινούς συνταξιούχους, λέγοντας ότι «δεν κινδυνεύουν, ό,τι μείωση έγινε έγινε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και επανέλαβε ότι θα προχωρήσει σε πρόσληψη τουλάχιστον 1.500 αστυνομικών και θα βρει τα χρήμαα για την αγορά νέων περιπολικών οχημάτων.

«Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές και μετά γιατροί, εκπαιδευτικοί ξεκινώντας με τον διαγωνισμό της ειδικής αγωγής που τρέχει και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι σήμερα όμηροι και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα πάνε όλοι στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Σε 3-6 μήνες μπορούμε να έχουμε περισσότερες μηχανές στο δρόμο, θα βρω τα 5 εκατ. που απαιτούνται για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε 1 χρόνο θα έχουμε νέα περιπολικά».

Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, υποστήριξε ότι είναι πολύ καλός τραπεζίτης και η σημερινή κυβέρνηση έχει ακατανόητη εμμονή με τον τρόπο που διοικεί. «Είναι ένας πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης, δεν γίνεται η κάθε κυβέρνηση να μην έχει θεσμική συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας. Η εμμονή της κυβέρνησης με τον κ. Στουρνάρα είναι ακατανόητη. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των κόκκινων δανείων και αυτό θα το κάνουμε σε συνεργασία με την ΤτΕ».