Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της έντασης με την Τουρκία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7». Ανέφερε πως «αν υποτεθεί ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Α. Τσίπρας δεν έχει πια την νομιμοποίηση να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις μόνος του. Όλοι μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αναβληθούν οι επικείμενες εκλογές λόγω των ελληνοτουρκικών τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός είναι παραιτημένος. Θα έπρεπε να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύνταγμα. Δεν θέλω να μπω αυτό το κομμάτι στην προεκλογική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά ανεύθυνος, δεν μπορεί να βάλει φρένο πουθενά. Είμαστε όμως στη φάση κατά την οποία θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν με φοβίζει τίποτα. Δεν θα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο πουθενά. Πάμε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και να έχουμε σε υψηλό επίπεδο τον τουρισμό. Και να διεξάγουμε απολύτως ήσυχα τις εκλογές. Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια» και υπογράμμισε πως σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα διεξαχθούν νέες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί ο νικητής των εκλογών να γίνει όμηρος άλλων. Δικαιούται να είναι κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα θεωρώ την απλή αναλογική καταστροφή».

Για τη Συνθήκη των Πρεσπών έκανε λόγο για εθνική στρατηγική λέγοντας πως  «θα βρεθεί ο τρόπος τα ζητήματα της αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών να τεθούν επί τάπητος. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει την προσπάθεια να αποσυρθεί η υποχρέωση των Ελλήνων να ονομάζουν Μακεδόνες τους Σκοπιανούς».

«Ντροπή να χρησιμοποιούνται εθνικά θέματα για προεκλογικούς λόγους»

Σε συνέντευξή του την Δευτέρα, αυτή τη φορά στο onetv, αναφερόμενος  στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το απόγευμα της Κυριακής, ο Α. Γεωργιάδης δήλωσε πως  «είναι απολύτως προφανές ότι αυτό που έγινε σήμερα, έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής του Α. Τσίπρα. Και είναι ντροπή ένας πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως όταν διάβασε στο twitter και στο facebook δεκάδες μηνύματα, «θα αναβληθούν οι εκλογές, πάμε για πόλεμο με την Τουρκία, μου ερχόταν να πετάξω το κινητό και να το σπάσω κάτω. Όταν βλέπει ο λαός να κάνεις έκτακτο ΚΥΣΕΑ παραμονή του Αγίου Πνεύματος δεν τον καθησυχάζεις. Δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους θέματα να τα χειρίζεται κάποιος με ανευθυνότητα γιατί έχει το μυαλό του στην κάλπη της 7ης Ιουλίου».