Η υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών, Ρ. Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής, και αυτό έχει γίνει εφικτό εξ αιτίας των πολύπλευρων και στέρεων συμμαχιών που έχει οικοδομήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τονίζοντας πως στόχος της εξωτερικής πολιτικής της χώρας «είναι να δημιουργηθεί ένα σαφές ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ του διεθνούς δικαίου και ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας».

Σχετικά με το ζήτημα της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ και τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως «διάφορες προσεγγίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανεύθυνες, γιατί οι ίδιοι που κατηγόρησαν τον Α. Τσίπρα για τα γρήγορα αντανακλαστικά του ως προς τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, θα ήταν οι πρώτοι που θα έλεγαν ότι λιάζεται στην παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντί να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Αναφερόμενη στα θέματα της ανάπτυξης, είπε πως «ο μόνος ο οποίος έχει αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, ακριβώς επειδή είμαστε αυτοί οι οποίοι αυξήσαμε τις εξαγωγές, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και η χώρα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2018». Για τις εξαγγελίες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ρ. Σβίγκου διερωτήθηκε «γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη όταν ήταν στην κυβέρνηση μέχρι το 2015; Γιατί δεν έφεραν ούτε την ανάπτυξη ούτε τις φοροελαφρύνσεις όσο κυβέρνησαν και θα τις φέρουν τώρα;».

«Η κυβέρνηση έκανε στοχευμένες πολιτικές τόσο για τη μείωση της ανεργίας, όσο και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για αυτό επεκτείναμε 15 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και για τους νέους κατά 27%, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία στο 9%».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στην κανονικότητα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικράτειας και υποψήφιος βουλευτής, Δ. Τζανακόπουλος, υποστήριξε στο «newsit» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα στην κανονικότητα και τώρα μπορεί να κάνει πολιτική δίχως τους περιορισμούς της περασμένης τετραετίας. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι κλείνει το «μάτι» στην παραβατικότητα των επιχειρηματιών και ότι έχει ένα σχέδιο για την οικονομία που θα επαναφέρει τη χώρα στην κατάσταση του 2009 και του 2014.

Όσο για τη φορολογία τόνισε πως «Τώρα βρισκόμαστε στην θέση να κάνουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Αποφασίστηκε ήδη μέχρι 20.000 ευρώ κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ σταδιακά μείωση και του φόρου εισοδήματος, μείωση του ΕΝΦΙΑ. Μπορούμε να τα κάνουμε όμως αυτά από την στιγμή που φέραμε τα δημοσιονομικά σε μία τάξη».