«Τα πτώματα ανήκουν σε 28 παιδιά και 23 γυναίκες και 6 άνδρες. Βρέθηκαν στις συνοικίες Καρμ αλ-Ζειτούν και Αλ-Ανταουίγε. Ορισμένα έχουν ίχνη βασανισμών, ορισμένοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι σφαγιάστηκαν με μαχαίρια», σύμφωνα με τον ακτιβιστή Ομαρ Χόμσι.

Η περιοχή της Χομς δέχθηκε χθες σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η σφαγή που καταγγέλλεται από τους ακτιβιστές συνέβη χθες το βράδυ.

Η σφαγή διαπράχθηκε από τους σαμπίχα (ένοπλες ομάδες του καθεστώτος), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάντι Αμπντάλα, της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης επιδεικνύοντας ως απόδειξη σχετικό βίντεο.

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζήτησε σήμερα την «επείγουσα σύγκληση» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από τις πληροφορίες για μία σφαγή δεκάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, από καθεστωτικές δυνάμεις στη Χομς.

Η κρατική τηλεόραση επέρριψε από την πλευρά της την ευθύνη σε «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες», ότι απήγαγαν πολίτες στις συνοικίες της Χομς, τους σκότωσαν και τους βιντεοσκόπησαν για να προκαλέσουν διεθνείς αντιδράσεις εναντίον της Συρίας.