Ένα δεύτερο σημείο που αναμένεται να ξεκαθαριστεί είναι το αν το Α’ πακέτο στήριξης, εκείνο των 110 δισ. ευρώ, θα συνεχίσει να τρέχει παράλληλα με το Β’ πακέτο. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει σε πρόσφατο Eurogroup ένα ξεκαθάρισμα που έλεγε ότι το υπόλοιπο του Α’ πακέτου, που είναι περί τα 38 δισ. ευρώ, θα συνεχίσει να εκταμιεύεται και μάλιστα η δόση που θα πρέπει να εκταμιευθεί τώρα είναι περί τα 6 δισ. ευρώ από τα οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περιμένει να κλείσει μερικές τρύπες στο πρωτογενές έλλειμμα μέσα στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το μέρος της ομολογιακής έκδοσης που λήγει στις 20 Μαρτίου και βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ θα αποπληρωθεί κανονικά, ενώ το υπόλοιπο που βρίσκεται σε ιδιωτικά χαρτοφυλάκια θα κουρευτεί και θα αντικατασταθεί από σήμερα με τα νέα ομόλογα. 

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα ξεκαθαριστεί και η “τύχη” των ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό αλλοδαπό δίκαιο. Με την σημερινή ανταλλαγή πάντως δρομολογείται η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI και το κούρεμα κατά 100 περίπου δισ. ευρώ του χρέους που διακρατούσε ο ιδιωτικός τομέας με την μορφή ομολόγων που είχαν εκδοθεί υπό ελληνικό και αλλοδαπό δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.capital.gr/News.asp?id=1436944