Για “δήμευση” μιλούν από χθες τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ. Και μαζί με τις συνδικαλιστικές ενώσεις αποφασίστηκε να κατατεθούν προσφυγές ενάντια στην Τράπεζα της Ελλάδος και το κράτος.

Το προσκλητήριο πολέμου των συνδικαλιστικών ενώσεων είναι αποκαλυπτικό για τη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση των διεθνών δανειστών και της τρόϊκας. 

Αντιγράφουμε: 

 

“Η   Α Λ Η Θ Ε Ι Α   Ε Ι Ν Α Ι ότι επέβαλαν στον ελληνικό λαό να συμμετάσχει κατά το ίσο και ίδιο με τους απανταχού επενδυτές /δανειστές μας, κερδοσκόπους και μη!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΟΥΡ(Σ)ΕΨΑΝ OΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ!
Η   Α Λ Η Θ Ε Ι Α   Ε Ι Ν Α Ι ότι από τα 66 δισ.€ που προαπαιτούσε η Τρόικα για το PSI, τα περίπου 24 ανήκουν στους Έλληνες ασφαλισμένους!
Αυτό είναι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, οι οποίοι δεν τα επένδυσαν οικειοθελώς σε ομόλογα του Ελληνικού Δη-
μοσίου, ούτε έδωσαν ποτέ εντολή για συμμετοχή της ΤτΕ και για λογαριασμό τους, στο εθελοντικό κούρεμα.
Και τώρα αυτά ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ με την απόφαση της ΤτΕ να συμμετάσχει στο PSI.
Η   Α Λ Η Θ Ε Ι Α   Ε Ι Ν Α Ι ότι επαναχρηματοδοτούν το Τραπεζικό σύστημα με 30 δισ.€, αδιαφορούν   για την επικείμενη κατάρρευση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας  και δίνουν υποσχέσεις για ακίνητα και τραπεζικές μετοχές στα Ασφαλιστικά Ταμεία αφήνοντας τα στην τύχη τους και μόνο με το 15% των αποθεματικών τους  σε μετρητά, με επιτόκιο 7,5%”.
 
Και όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση της τρόικας και των κερδοσκόπων, όπως σημειώνουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις τα έκαναν “Δυστυχώς, με τη βοήθεια ορισμένων σε διατεταγμένη ή και αναγκαστική υπηρεσία δημοσιογράφων στα ΜΜΕ”, κρύβοντας την αλήθεια από τους πολίτες.
 
Τα στοιχεία που δίνουν τώρα δημόσια τα ταμεία είναι σοκαριστικά. Τα δυο ασφαλιστικά ταμεία στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ χάνουν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Χωρίς καμία απολύτως διαφάλιση για τη συνέχιση λειτουργίας των ταμείων. Τα οποία και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος, δεν εισφέρουν σε αυτά οι εργοδότες του Τύπου. 
 
Ήδη σήμερα στο Διασωματειακό συζητείται πρόταση για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η “δήμευση” των αποθεματικών αφορά όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Και ως τέτοια μάλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ειδικά για τα ΜΜΕ μάλλον πρέπει να γίνει καθαρό πως οι αυταπάτες έχουν τελειώσει. Κανείς φίλα προσκείμενος υπουργός δεν θα τους εξαιρέσει από τη μεγάλη ληστεία στο παρόν και το μέλλον τους. 
 
 
Ματίνα Παπαχριστούδη