Ορκωτοί ελεγκτές για κάθε εξωτερική παραγωγή στην ΕΡΤ 
 
Σύστημα ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές σε όλες τις εξωτερικές παραγωγές καθιερώνει η ΕΡΤ. Για πρώτη φορά μετά τη θύελλα των καταγγελιών για τις υπερβολικές αναθέσεις των προηγούμενων διοικήσεων, η ΕΡΤ δηλώνει πως θα καθιερώσει ένα σύστημα ελέγχου όλων των εξωτερικών παραγωγών. Χωρίς την έγκριση των ορκωτών ελεγκτών, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης καμία παραγωγή δεν θα πληρώνεται
 
Οι ορκωτοί ελεγκτές θα αναλαμβάνουν να ελέγχουν την  τήρηση των οικονομικών όρων κάθε σύμβασης, πέρα από τις πολλαπλές εσωτερικές διαδικασίες ελέγχου που θα ασκεί η εταιρεία. Παράλληλα η ΕΡΤ θέτει ως όρο στους εκτελεστές εξωτερικών παραγωγών, τη χρησιμοποίηση των στούντιό της, με κοστολόγιο που έχει ήδη αποφασισθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της, εκτός και αν ο εκτελεστής παραγωγής εντοπίσει ευνοϊκότερους όρους στην αγορά. 
 
Το πρόβλημα ως τώρα είναι πως η ΕΡΤ δεν έχει κάνει καμία ανάθεση σειράς μυθοπλασίας, ενώ υπάρχει διάχυτη καχυποψία για το ύψος των αναθέσεων που έχουν γίνει στις υπόλοιπες εκπομπές. Ο Λ. Ταγματάρχης παρουσίασε χθες στοιχεία για τη μείωση του κόστους των εξωτερικών παραγωγών κατά 59% σε σχέση με το 2008, ενώ ο μέσος όρος κόστους των εξωτερικών παραγωγών ανά λεπτό, μειώθηκε κατά 39% για την ίδια περίοδο. Παράλληλα, το πραγματοποιηθέν κόστος των εσωτερικών παραγωγών σε σχέση με το προϋπολογισθέν μειώθηκε μέχρι και 56%, ενώ η περιστολή των δαπανών για τις αμοιβές των παρουσιαστών σε σχέση με το 2008 άγγιξε και το 90%.
 
Βασίλης Κουφόπουλος