Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΠΝΟ η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία σε όλη τη χώρα είναι καθολική. Δήλωσαν επίσης ότι στα πλοία που πραγματοποιούν τα τοπικά δρομολόγια Ρίο-Αντίριο, πραγματοποιείται τετράωρη στάση εργασίας.
 
Παραγωγοί από τα Χανιά και το Τυμπάκι Ηρακλείου προσπάθησαν να ναυλώσουν Ro-Ro προεκειμένου να μεταφέρουν προϊόντα από την Κρήτη στον Πειραιά, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς- σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- το πλήρωμα του συγκεκριμένου πλοίου αρνήθηκε την εκτέλεση του δρομολογίου.
 
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος δρομολόγια έγιναν μόνον στις πορθμειακές γραμμές Σαλαμίνα-Πέραμα, Κεραμωτή-Καβάλα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ. Κωνσταντίνος-Αγ. Γεώργιος Λιχάδος στην Εύβοια.
 
Πολιτικά κατευθυνόμενη χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την απεργία της ΠΝΟ, η οποία όπως είπε, είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
 
«Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για να σώσουν την κοινωνική ασφάλιση τους, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας τους, που η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν αποφασίσει να κατεδαφίσουν», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Οπως υπογραμμίζει, «η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αντί να επιτίθεται, να συκοφαντεί και να απειλεί με πολιτική επιστράτευση τους ναυτεργάτες και αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της απεργίας, θα πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους, δίνοντας έτσι τη μόνη σωστή και δημοκρατική λύση στο πρόβλημα».