Οπως εξηγεί, οι… υπερωρίες των Ελλήνων βουλευτών τις τελευταίες ημέρες οφείλονται στο ότι αρκετοί από αυτούς τρέχουν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους στο παρά πέντε. Ετσι, υπάρχουν βουλευτές που άσκησαν πίεση προκειμένου να εκδίδονται άδειες ψαρέματος για ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής στο Αιγαίο και άλλοι που ζήτησαν κυβερνητικά πόστα για βραβευμένους αθλητές ή για εργαζομένους οργανισμών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.
 
Κάποιος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, προσπάθησε να εξαιρέσει τα θέατρα και τους κινηματογράφους από έναν αμφιλεγόμενο φόρο ακινήτων. Άλλος να μειώσει τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε περιοχές της Bόρειας Ελλάδας. Και η λίστα συνεχίζεται…
 
Συνολικά, όπως αναφέρει η αρθρογράφος, έχουν κατατεθεί πάνω από 90 τέτοιες προτάσεις, με στόχο να επιφέρουν, έστω και την τελευταία στιγμή, αλλαγές σε νόμους που υποτίθεται ότι ψηφίστηκαν κατ' απαίτηση των πιστωτών της Ελλάδας, είτε για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, είτε για τη μείωση της γραφειοκρατίας, είτε για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.
 
Οι περισσότερες απορρίφθηκαν από τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έχει ζητήσει από τους βουλευτές να εγκρίνουν μόνο σημαντικές αλλαγές στα μέτρα λιτότητας που θέλει να περάσουν πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές.