Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ» τόνισε ότι εάν το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές, τότε «θα έχει την πρωτοβουλία στις εξελίξεις» και, στη βάση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, «θα ζητήσουμε να υπάρξει μία ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων».
 
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αν ο λαός αποφασίσει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει, στη βάση ενός κοινού προγράμματος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, στην κυβέρνηση «καλό θα είναι να είναι ένας πρωθυπουργός κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης».
 
Στο μεταξύ, «βεντάλια επιλογών», η οποία θα απασχολήσει τα κόμματα την «επόμενη μέρα» και με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική, βλέπει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
 
Μιλώντας στη ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι ο Ευ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο «βασικός παίκτης της επόμενης μέρας», αλλά πρόσθεσε, σε ό,τι αφορά το σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών ότι «τότε θα πρέπει να δούμε αν η σύμπραξη αυτή θα εκδηλωθεί μέσω της άμεσης συνεργασίας των κομμάτων με τους επικεφαλής τους, ή μέσω της αναζήτησης τρίτων προσώπων για τη θέση του πρωθυπουργού ή και των υπουργών, με τη στήριξη των δύο κομμάτων, ή μέσω της εκδήλωσης μιας στάσης πολιτικής ανοχής του ενός κόμματος προς το άλλο».
 
Ο δε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό» ΒΗΜΑ» είπε ότι «αν στο εκλογικό αποτέλεσμα, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αυτή που θα ήθελε ο κ. Σαμαράς και αυτή που προσδοκούσε, που φαίνεται ότι την έχει αποχαιρετήσει τον τελευταίο καιρό, τότε – όπως καταλαβαίνετε – είναι πολύ δύσκολο αυτό που θέλει. Αν, όμως, πράγματι, η διαφορά δεν είναι ευκαταφρόνητη, τότε υπάρχει μια λογική στο δυτικό κόσμο. Δηλαδή, αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και η διαφορά του είναι μεγάλη με τη ΝΔ δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να αρνηθεί το σχηματισμό της κυβέρνησης».