Ο Παύλος Τσάκωνας παρουσιάζει στην πρώτη του ατομική έκθεση στην γκαλερί CAN μία σειρά έργων με ακρυλικά σε κόντρα-πλακέ, που ισορροπούν ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Τα “Cabinets of Curiosities” ή αλλιώς “Cabinet of Wonders” ήταν για την αναγεννησιακή Ευρώπη μια εγκυκλοπαιδική συλλογή πολλών διαφορετικών μεταξύ τους αντικειμένων τα οποία είχαν κάποιο εθνογραφικό, γεωλογικό, θρησκευτικό, επιστημονικό ή άλλο ενδιαφέρον αλλά ήταν ακόμη δύσκολο να καθοριστούν κατηγοριακά. Γνωστές και ως “Kunstkammer” ή “Wunderkammer” στα γερμανικά, δηλαδή “δωμάτια-τέχνης” ή “δωμάτια-θαυμάτων” οι προθήκες αυτές συχνά εμπεριείχαν και έργα τέχνης, αρχαιότητες ή ιστορικά κειμήλια. Η συλλογή και έκθεσή τους με αυτόν τον τρόπο θεωρήθηκε ως ένας μικρόκοσμος, ένα θέατρο γεμάτο αξιοπερίεργα αντικείμενα ή αλλιώς ένα “θέατρο μνήμης”. Ως άλλο είδος εγκυκλοπαίδειας, τέτοιου είδους συλλογές συγκροτήθηκαν από βασιλείς, αριστοκράτες αλλά και μέλη της αστικής τάξης ή επιστήμονες και θεωρούνται πλέον πρόδρομοι των σημερινών μουσείων.

Ο Παύλος Τσάκωνας επιδιώκει μέσα από αυτήν την έκθεση, αναχρονιστικά, να αναδημιουργήσει στον χώρο της γκαλερί την ίδια αίσθηση κατάπληξης με τα παλιά “Cabinets of Wonders”. Τα έργα του, κυρίως καθημερινά αντικείμενα που είναι σχεδιασμένα με προσοχή και λεπτομέρεια, στοχεύουν να κινήσουν το ενδιαφέρον του θεατή και να υποκινήσουν την περιέργεια ή το θαυμασμό του.

info: 06/03/13 – 06/04/13 / Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 8 μ.μ.
Γκαλερί CAN, Αναγνωστοπούλου 42