«William saved the queen»  

Ουίλιαμ Σέξπιρ.  Θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, ηθοποιός, φιλόσοφος. Με το εξαιρετικό πνεύμα του επηρέασε τη συνείδηση και την κουλτούρα της Αγγλίας. Τι πραγματικά γνωρίζουμε γι αυτόν; Πότε ακριβώς γεννήθηκε; Πως ήταν τα παιδικά του χρόνια; Τι έκανε στα «χαμένα χρόνια»; Έγραφε ο ίδιος τα έργα του; Ποιες ήταν οι σεξουαλικές του προτιμήσεις; Πώς ένας νεαρός από χωριό μπορεί να φτάσει να γίνει, όχι μόνο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης, αλλά και ευνοούμενος της ισχυρής τάξης της εποχής του; Ποια η σχέση του με τη Βασίλισσα Ελισάβετ; Πώς το Θέατρο μπορεί να επέμβει στην Εξουσία; Η αλήθεια είναι μια και προέρχεται από τον ίδιο. «Υπάρχει μία μόνο ιστορία για όλες τις ανθρώπινες ζωές». 

Ίσως πρόκειται για άλλη μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου δραματουργού. Ίσως μοιάζει με παρομοίωση για πολλές απ’ τις ζωές καταξιωμένων καλλιτεχνών της εποχής μας. Ίσως μας βάλει σε σκέψεις για τους ανθρώπους που εμπνέονται τα λόγια και τη «σκηνοθεσία» των σύγχρονων πολιτικών. Σίγουρα, πάντως, η ζωή του αποτελεί παράδειγμα για το πώς το ταλέντο ενός δημιουργού μπορεί να υποβοηθηθεί από τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και τις σωστές διασυνδέσεις. «Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή». Κι από την αλήθεια στο ψέμα, επίσης.

Πρεμιέρα: 3 Απριλίου στις 20:00.  Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη: 3, 4,10, 11, 17, 18, 24, 25 Απριλίου. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.   Πληροφορίες και τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων:   210-7512625. 

«Άμλετ οι νεκροθάφτες», ή αλλιώς μια κλοουνερί από το Θέατρο του Πανικού

Δύο περιπλανώμενοι νεκροθάφτες σπάνε πλάκα με την ανθρώπινη ύπαρξη, τις μάταιες επιθυμίες και αναζητήσεις της. Με βάρος τους ένα αποστακτήρι άπληστων σκιών, ψυχών καταραμένων και καταδικασμένων να επαναλαμβάνουν τη ζωή τους στον αιώνα τον άπαντα, βαδίζουν στη σαπισμένη γη της Δανίας σαν να βαδίζουν ως τα πέρατα του κόσμου, για να διαδώσουν πως δε θα έρθει ποτέ η Δευτέρα Παρουσία. Έτσι, λοιπόν, τρεις Οφηλίες και δύο νεκροθάφτες συνεργάζονται με το σκοτάδι και το φως, τον ήχο, τη μουσική και το θέατρο σκιών, για να μας διηγηθούν, χορεύοντας πάνω στα κουφάρια των νεκρών, την τραγική ιστορία του Πρίγκιπα Άμλετ.

Πρεμιέρα:  3 Απριλίου στις 22:00.  Ημέρες παραστάσεων:   Τετάρτη και Πέμπτη: 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 Απριλίου.   Ώρα έναρξης: Τετάρτη 22:00 και Πέμπτη 20:00.  Γενική είσοδος  10 ευρώ.  Πληροφορίες και τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων   210-7512625.  

Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7: Πύδνας 7, (στάση Μετρό Κεραμεικός) Βοτανικός.    www.beton7.com