Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι  η  διεξαγωγή των σφραγίσεων  «οδηγεί σε βέβαιη ανεργία ένα πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τις παραστασιακές τέχνες»  και ισοδυναμεί  «με απονέκρωση του πολιτιστικού τοπίου και  απομάκρυνση του αθηναϊκού κοινού από το δικαίωμα επιλογής».
 
Η  Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων έστειλε προ ημερών επιστολές σε δεκάδες μικρούς και μεγαλύτερους θεατρικούς χώρους (από bar-theatre έως το Θέατρο Τέχνης), για σφράγισή τους με το αιτιολογικό ότι λειτουργούν χωρίς άδεια.  

Την Τρίτη (26/03) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, στην οποία αποφασίστηκε «συσπείρωση φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικείμενη σφράγιση». «Στόχος μας είναι αφενός η αναστολή των αποφάσεων σφράγισης των χώρων που πλήττονται ή θα πληγούν από τους μελλοντικούς ελέγχους του Δήμου Αθηναίων, αφετέρου η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός ενός πεπαλαιωμένου νόμου που αφορά στους χώρους που φιλοξενούν παραστάσεις ο οποίος δεν καθρεφτίζει τη νέα καλλιτεχνική πραγματικότητα των παραστασιακών τεχνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως (εκδόθηκε επί δικτατορίας Μεταξά με τελευταία ανανέωση το 1957)».

 
Την Πέμπτη 28/3 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση στο Θέατρο OLVIO (Ιεράς Οδού 67 και Φαλαισίας 7).