Όπως αναφέρεται, οι επικείμενες σφραγίσεις ξεκινούν στις 2 Απριλίου με σκοπό να συνεχιστούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα και με βάση έναν πρώτο απολογισμό, οι χώροι που κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο είναι οι   Ακαδήμεια (2/4), Kινητήρας Studio (8/4), Δυναμό (10/4), Rabbithole (10/4), Άβατον (11/4), 104 (11/4), Χώρος Τέχνης Δια Δύο (15/4), Βαφείο (15/4), Χώρος Τέχνης Vault (15/4), OLVIO (15/4), Knot Gallery (16/4), Διέλευσις (16/4), Θεμέλιο (16/4).  

 

«Σε κλίμα συλλογικότητας, η συνέλευση αποφάσισε να επιδώσει επιστολή στις αρμόδιες αρχές, απαιτώντας την αναστολή αορίστου χρόνου των αποφάσεων σφράγισης. Επίσης, η συνέλευση στοχεύει στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφήνει εκτεθειμένους τους χώρους πολιτισμού. Βασικό μας μέλημα είναι η επαναφορά στο προσκήνιο της παντελούς έλλειψης πολιτιστικής πολιτικής που επιδεικνύει η χώρα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο πολιτισμός έχει τη δύναμη να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην κοινωνική αποσάρθρωση». 


Την  Τρίτη 2 Απριλίου  υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης έξω από το    «Ακαδήμεια»   και δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ, ενώ την  Πέμπτη 4 Απριλίου  έχει οριστεί συνέντευξη Τύπου στις 12 μ.μ. στο θέατρο Olvio.