Ο Λεπίν θέλει την Λιζέτ. Η Λιζέτ, μάλλον θέλει τον Λεπίν. Στο κέντρο αυτών των «θέλω», μια κληρονομιά 600.000 φράγκων και ένας όρος που ανατρέπει όλες τις σχέσεις και επιβάλλει στους ήρωες την αμφισβήτηση των αισθημάτων τους, και την επαναδιαπραγμάτευση της ίδιας τους της ζωής, με χρηματοοικονομικούς όρους. 

 
Με αυτό το υλικό, ο Μαριβώ στήνει το δικό του γνώριμο παιχνίδι της ίντριγκας, των μεταμορφώσεων, των ελιγμών και του έρωτα που είτε ομολογείται, είτε αποκρύπτεται, είτε αγνοείται η ύπαρξή του ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ένα παιχνίδι, επικίνδυνα μολυσμένο από τη δύναμη του χρήματος, που αφήνει, παρά το αίσιο τέλος, μια στυφή γεύση στα χείλη, τόσο των ηρώων, όσο και των θεατών. 
 
Ο Μαριβώ, με όχημα τη κωμωδία και το γέλιο που προκαλούν οι περιπέτειες των ηρώων του, παρουσιάζει τον άνθρωπο με όλες του τις αντιφάσεις, με όλα του τα προτερήματα και ελαττώματα, χωρίς ωραιοποιήσεις και εξιδανικεύσεις.
Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» ολοκληρώνει το Σάββατο 27 Απριλίου στο Studio Μαυρομιχάλη τις παραστάσεις του έργου «Η Κληρονομιά» του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και μετάφραση Ανδρέα Στάικου. 

Studio Μαυρομιχάλη : Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια  – Τηλ. 2106453330
 
ΠΑΙΖΟΥΝ : Πέτρος Σταθακόπουλος, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Κορδώνη, Δημήτρης Πλειώνης, Φώτης Μακρής και Στέλλα Κρούσκα. 
 
Παραστάσεις : Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα στις 21:15, Κυριακή στις 19:30.