Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, η Emma Delta, που ελέγχεται από τον τσέχο επενδυτή Jiri Smejc και τον εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, υπέβαλε την μόνη έγκυρη προσφορά. Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχει και ο Κοπελούζος.
Το fund (βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Emma Delta Management Ltd με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc και Γιώργο Μελισσανίδη, ενώ συμμετέχει και η ιταλική Lottomatica) υπέβαλε προσφορά που κινείται κοντά στα επίπεδα των 620-630 εκατ. ευρώ. Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την διαδικασία τονίζουν ότι επ΄ αυτού του τιμήματος θα ζητηθεί βελτίωση. 
 
Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι η αποτίμηση της Duff & Phelps τοποθετεί το 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. στα επίπεδα των 650 εκατ. ευρώ, δηλαδή αποτιμά το σύνολο του Οργανισμού στα 1,96 δισ. ευρώ. 
 
Αντίστοιχα η αποτίμηση των συμβούλων της αποκρατικοποίησης τοποθετεί τον πήχη στα 610 εκατ. ευρώ. 
 
Σημειώνεται πως στο τελικό ποσό που θα λάβει το δημόσιο υπολογίζεται και το ποσό που θα εισπραχθεί από το μέρισμα της χρήσης του 2012, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικονομική πρόταση της αμερικανικής Third Point περιείχε συγκεκριμένες παραδοχές που δεν πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού και για αυτό δεν αξιολογήθηκε.

Ο μοναδικός αντίπαλος της Emma Delta είναι το αμερικάνικο fund Third Point.


Σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίους, καθώς το δ.σ. του Ταμείου συνεχίζει τη συνεδρίασή του.
Η Emma Delta προσφέρει 622 εκατ. ευρώ για το 33% του ΟΠΑΠ, ποσό μεγαλύτερο από το ελάχιστο τίμημα που προκρίνουν οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank, αλλά μικρότερο από τα 650 εκατ. ευρώ που θεωρεί ως ελάχιστο τίμημα ο ανεξάρτητος σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

Η Emma Delta φέρεται επίσης να προσφέρει στο ελληνικό Δημόσιο το μέρισμα που ήταν να καταβάλει ο ΟΠΑΠ στους μετόχους του, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα απαιτήσει βελτιωμένη προσφορά.

Σημειωτέον πως στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το 33% αποτιμάται περίπου στα 739 εκατ. ευρώ, με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής του ΟΠΑΠ την Παρασκευή.