Ο Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής, δήλωσε πως οι  Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν τη «νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης», γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί και  θεωρούν άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα – ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας. 

Στο καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως σημείωσε, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, για να συμπληρώσει πως «αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μια νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων. Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε αυτήν τη συμμαχία, απάντησε πως «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές μας και ιδεολογικές μας διαφορές».

Τέλος σε ό,τι αφορά στην εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι σε πρώτη φάση είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές και γιατί είναι χρονικά πρώτες και γιατί με αυτές μπορεί, όπως εξήγησε, να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της ακυβερνησίας.