Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν την παρέμβασή της προκειμένου να παρακαμφτεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να τους δεχθεί.

Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.

Παράλληλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα, ζητούν να εκδικαστούν οι προσφυγές τους με διαδικασίες εξπρές, δηλαδή, να οδηγηθούν άμεσα στο ακροατήριο και να εκδοθούν σύντομα αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν «πυξίδα» για το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.