Άδικα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Αλέξη Τσίπρα και τη δήλωση που φέρεται (από τη Real News) να έκανε, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΠ παρακολουθεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Την πιο ζουμερή δήλωση περί υποκλοπών την έκανε το Σαββατοκύριακο ένας άλλος αρχηγός κόμματος: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΞΙΑ (5/10), λέει επί λέξει:

«Οι κοριοί της ΕΥΠ δούλευαν εδώ και καιρό για να δέσουν μια υπόθεση μεταξύ ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της οργάνωσης που δρα στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Τώρα τους χαλάει κι αυτό. Και όλη η δουλειά που έχει γίνει θα πάει στο αρχείο εκείνων που τη σχεδίαζαν».

Πέρα από το κρυπτικό ύφος του τέλους της αποστροφής, ο κ. Καρατζαφέρης επιβεβαιώνει στεγνά πως βουλευτές της ελληνικής Βουλής βρίσκονται υπό παρακολούθηση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει τη Real News και η Αυγή διαψεύδει τον ΣΥΡΙΖΑ
Προηγουμένως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται σε δύο περιπτώσεις, τόσο στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ στις 3/10 όσο και στην πολιτική γραμματεία του περασμένου Σαββάτου 28/9, να έχει πει στους παριστάμενους: «Να ξέρετε ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται. Τόσο το δικό μου όσο και των βουλευτών μας». Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα,  κ. Τσίπρας υπέδειξε ως αυτουργό των παρακολουθήσεων την ΕΥΠ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη αμέσως σε διάψευση σημειώνοντας ότι «το δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Και όμως, λίγους μήνες νωρίτερα η εφημερίδα του κόμματος, η Αυγή, επιβεβαίωνε τη Real News. Στις 18/4/2013 η Αυγή δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Αλ. Τσίπρας καταγγέλλει παρακολουθήσεις και ενδεχομένως τηλεφωνικές υποκλοπές», αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Σε καταγγελία των κυβερνητικών πρακτικών που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές, εποχές και αφορούν παρακολουθήσεις, ενδεχομένως και υποκλοπές, πολιτών αλλά και των δραστηριοτήτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή αυτό που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει “Μουρούτης Gate”».

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το Δεκέμβριο του 2011, και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει θέμα παρακολουθήσεων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή είχε χαρακτηρίσει την ΕΥΠ «ξέφραγο αμπέλι» και είχε καλέσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή να τον διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα. Είχαν προηγηθεί οι πολύ σοβαρές καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Λαμπρινόπουλου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στις οποίες ουσιαστικά είχε παραδεχτεί πως η ΕΥΠ είναι ανεξέλεγκτη…

3ο κόμμα: ΑΝΕΛ 2013
Δεν ήταν ο μόνος. Την άνοιξη του 2013, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού υποκλοπών. Είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη στο HotDoc,  σύμφωνα με το οποίο πρώην στελέχη της ΕΥΠ είχαν στήσει για λογαριασμό συστημικού τραπεζίτη κύκλωμα παρακολούθησης δημοσιογράφων και άλλων ενοχλητικών πολιτών –  και για να είμαστε δίκαιοι το ρεπορτάζ αφορούσε το παρακράτος και όχι το κράτος… (βίντεο από συνέντευξη τύπου Καμμένου, 18/4/2013)

4ο κόμμα: Χ.Α., 2012
Συνωμοσιολογίες; Πάντως, σε μία τουλάχιστον περίπτωση οι καταγγελίες βουλευτών αποδείχθηκαν ακριβείς: Τον Σεπτέμβριο του 2012 οι βουλευτές της Χ.Α. Κασιδιάρης και Παππάς αναφέρθηκαν σε παρακολουθήσεις βουλευτών από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Παππάς μάλιστα (γνωρίζοντας εκ των έσω τι σκαλίζει η ΕΥΠ;) είπε σε εμφάνισή του στο τηλεοπτικό «Μακελειό»: «Η ΕΥΠ ασχολείται με το να παρακολουθεί τα γκομενιλίκια και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των βουλευτών»,  πράγμα που επιβεβαιώθηκε με τον περίφημο «φάκελο Λαγού»,  ο οποίος (σύμφωνα με Τα Νέα που δημοσίευσαν τον φερόμενο ως φάκελο της ΕΥΠ) «εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια»…

5ο κόμμα: Προφητική Παπαρήγα, 2009
Πηγαίνουμε ακόμα πιο πίσω, στα μέσα του 2009, και συναντάμε την  Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη τύπου να αναφέρει ως γεγονός το ότι υποκλέπτονται τα τηλέφωνα των κομμάτων: «Η ΕΥΠ πάντα είχε έντονη εσωτερική παρέμβαση, παρακολουθήσεις κ.λπ. όλων των κομμάτων. Δηλαδή και των αστικών κομμάτων, αλλά από διαφορετική σκοπιά. Γιατί παρακολουθούνται και μεταξύ τους οι αστοί». Και πιο κάτω: «Εδώ παρακολουθείται η Νέα Δημοκρατία, παρακολουθείται το ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούνται μεταξύ τους».
Το πιο ενδιαφέρον όμως (σχεδόν προφητικό) είναι το πώς, κατά την τότε γενική γραμματέα του ΚΚΕ, η παραβίαση έχει πλέον νομιμοποιηθεί: 
«Σήμερα όμως επισημοποιείται αυτό το πράγμα. Προσέξτε με ποια εξήγηση: ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στο οργανωμένο έγκλημα, στην τρομοκρατία και στους αντιεξουσιαστές κ.λπ. Και επομένως τα βάζω όλα σε ένα καλάθι μέσα και μπορώ να δικαιολογήσω παραβίαση ας πούμε. Καλά, ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά μας στο ΚΚΕ δεν χρειάζεται να φέρουμε αποδείξεις, αλλά τώρα πια επισημοποιούνται τα πάντα, ‘πρέπει να το κάνω γιατί μπορεί να υπάρχει διασύνδεση’». (Ριζοσπάστης, 15/7/2009)

6ο κόμμα: Αλαβάνος και βουλευτές ΠΑΣΟΚ, 2008
Κι ακόμα πιο πριν από την Παπαρήγα; Αλέκος Αλαβάνος, το 2008, αρχηγός του τότε Συνασπισμού:
«Παρακολουθήσεις καταγγέλει ο Αλαβάνος. Κατηγορεί την ΕΥΠ ότι παρακολουθεί τηλέφωνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Ταυτόχρονα, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή ισχυρίζονται πως «σύμφωνα με βάσιμες και ασφαλείς πληροφορίες παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, πολίτες, μεταξύ των οποίων πιθανόν πολιτικοί και δημοσιογράφοι»… (Πηγή: βίντεο ΣΚΑΙ, 17/12/2008)
Σταματάμε εδώ το φλασμπάκ, πριν φτάσουμε στους Μαυρίκηδες της ΝΔ επί Μητσοτάκη και στους Τόμπρες επί ΠΑΣΟΚ. Από το 2008 ως σήμερα, μετρήσαμε βουλευτές και αρχηγούς από 6 κόμματα να ισχυρίζονται χωρίς περιστροφές την ύπαρξη μηχανισμού υποκλοπών κατά βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Τι αλλάζει τώρα; Οτι για πρώτη φορά, την ομολογία ότι παρακολουθούνται οι βουλευτές της Βουλής την κάνει ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός με την «επίσημη» διαρροή του σε όλα τα ΜΜΕ, διαρροή που περισσότερο από μία εβδομάδα μετά δεν έχει διαψευστεί…