Βέβαια, αδιανόητο είναι που έχουμε τον Άδωνη υπουργό Υγείας, αλλά τέλος πάντων. Στον 105.5 Στο Κόκκινο ο Κώστας Βαξεβάνης ισχυρίστηκε πως σύμφωνα με πληροφορίες (του;), ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κάνει κανονικά τις τηλεοπτικές του εκπομπές, πουλώντας τα βιβλία του. Νέες εκπομπές όχι παλιές κι ας βάζει τη σήμανση “Ε”, της επανάληψης στο πάνω μέρος της οθόνης. Δεν ξέρω αν συμβαίνει όντως έτσι, για να το υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, δεν μπορεί, θα έχει τις πληροφορίες του, θα πρέπει να ισχύει. Ρώτησα τον @AdonisGeorgiadis στο twitter αλλά ο κατά τ' άλλα λαλίστατος Άδωνις προτίμησε να κρατήσει σιγή ιχθύος.

Δεν είναι δημοσιογραφικό μόνο το θέμα, ούτε καν νομικό. Που είναι και τα δύο βέβαια. Μην σας πω ότι δεν είναι ούτε πολιτικό. Που είναι. Σίγουρα όμως είναι ηθικό. Ακόμα κι αν οι εκπομπές μεταδίδονται σε επανάληψη. Είναι ηθικά ανεπίτρεπτο ένας υπουργός να λειτουργεί ταυτόχρονα και ως έμπορος. Θα έπρεπε ο Άδωνις Γεωργιάδης να έδινε ο ίδιος εντολή να σταματούσε η μετάδοση των συγκεκριμένων εκπομπών αμέsως μόλις ελάμβανε υπουργικό θώκο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί, είναι αυτονόητο. Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνει πως δεν είναι άσχετο το ένα με το άλλο, το πως μπορεί να επηρεάσει μία υπουργική θέση τις πωλήσεις;

Είναι ανάλογη περίπτωση με τις αμισθί θέσεις του Δημοσίου και κάποιες θέσεις συμβούλων υπουργών οι οποίες σου ανοίγουν άλλους επαγγελματικούς δρόμους. Αμμισθί επαναλαμβάνω οι θέσεις, αμμισθί φυσικά, άλλωστε σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μόνο ο μισθός του δημοσίου δεν σε ενδιαφέρει. Αυτά είναι ψιλά ποσά. Όμως δεν είναι ψιλά γράμματα.