Το «ΒΗΜΑ» τους μέτρησε και τους βρήκε πάνω από 2 χιλιάδες: «Η αίθουσα του Ακροπόλ, τα θεωρεία, οι διάδρομοι, το ελάχιστο εκατοστό του θεάτρου κατελήφθη από τον κόσμο. Εκτιμάται ότι την παρακολούθησαν μέσα και έξω από το θέατρο πάνω από 2.000 άτομα». Τα «ΝΕΑ» από το διπλανό newsroom του ΔΟΛ, μεσοτοιχία στη Μιχαλακοπούλου, πιο ενθουσιώδη αυτά, τους υπολόγισαν στις 3 χιλιάδες: «Οι πιο συγκρατημένοι μιλούσαν για 2.000 συγκεντρωμένους και οι πιο παρατηρητικοί για 3.000 καθώς εκατοντάδες πολίτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού επικρατούσε το αδιαχώρητο στη «μικρή», όπως αποδείχτηκε, αίθουσα της συγκέντρωσης». 
 
Οι θέσεις του Ακροπόλ βέβαια είναι μόλις 780 (αριθμημένες μία προς μία), μόνο αν κάθονταν τρεις-τρεις οι κεντροαριστεροί στην ίδια θέση μπορεί να βγουν τουλάχιστον τα νούμερα των… συντηρητικών, όχι των… παρατηρητικών. Μόνο αν ο Γρηγόρης Ψαριανός καθότανε στην αγκαλιά του Κώστα Σημίτη. 
 
Αυτό δεν λέγεται «παραπληροφόρηση» όμως, λέγονται απλώς «λάθος μαθηματικά». 
Σήμερα στο Ακροπόλ έχει τον «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι. Ο «Πινόκιο», όπως διαβάζουμε στο πρόγραμμα, έχει ως θέμα του «το γνωστό ξύλινο ανθρωπάκι που, παρά τις συμβουλές του πατέρα του Τζεπέτο, παρασύρεται από τον κόσμο του θεάματος, μαγεύεται από την ομορφιά του χρήματος και γίνεται μια άβουλη μαριονέτα…».