Να δηλώσει «σε τι πιστεύει» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ., με αφορμή τις δηλώσεις του υπευθύνου Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος. «Έως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η ανακοίνωση της Ν.Δ. έχει ως εξής: «Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμά του.
 
»Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον βουλευτή του.
 
»Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης.
 
»Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
 


Ο κατήφορος Σαμαρά

 
«Απειλούν με “χειροβομβίδες”, εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παίζει και το ρόλο του ιεροεξεταστή», καθώς και ότι «με επικοινωνιακές ρουκέτες επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα».
 
Από την πλευρά της, η βουλευτής της Ν.Δ. Φεβρωνία Πατριανάκου συνέδεσε το αίτημα της Ν.Δ. να πει ο Αλέξης Τσίπρας «σε τι πιστεύει» με τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας. Όπως είπε, η πίστη του κ. Τσίπρα μπορεί να επηρεάσει την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλήσία, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση.
 

Μαοϊκό και Μαρξιστικό-Λενινιστικό

 
Η επίθεση της Ν.Δ. εναντίον του Αλέξη Τσίπρα δεν περιορίστηκε σε θρησκευτικά ζητήματα, αλλά επεκτάσθηκε και σε πολιτικά. Στο στόχαστρο βρέθηκε η ομιλία του στην εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας.
 
Η Ν.Δ., με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας «ευρωσκεπτικιστικό, Μαοϊκό, Μαρξιστικό-Λενινιστικό» και πρόσθεσε ότι με την κίνησή του να συμμετάσχει και να μιλήσει στην συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας «αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του».
 
Η Ρηγίλλης υποστηρίζει ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε ο κ. Τσίπρας, «είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Μιλάει για Ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».
 
 

«Όχι» σε ασκήσεις υποταγής
 

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι».
 
«To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας. Χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της» καταλήγει η Κουμουνδούρου.