«Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεών του, των προτάσεών του, του αγώνα και της αγωνίας του σε άλλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. 
 
«Χωρίς ενότητα, με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόθεση των ιστορικών περιστάσεων», ήταν το μήνυμα που έστειλε, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μέρος το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, και πρόσθεσε: 
 
«Τιμάμε, ως ΠΑΣΟΚ, όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα που πιστεύει, όμως, στην ενότητα και στη συσπείρωση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης, της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.
 
 

«Εγγυητής σταθερότητας»
 

»Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, βεβαίως, να ανταποκριθεί πλήρως στην εντολή που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως οι βουλευτές του, που σηκώνουν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό βάρος είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της καθαρής στρατηγικής πορείας της χώρας».