Η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών -όποτε και αν στηθεί- θα αποτελέσουν πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στην κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
 
O Α. Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική και την υπόθεση Κάρας, ενώ επανέλαβε ότι η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε Εξεταστική για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο.
 
Αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της Ν.Δ., όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στα σενάρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας παρατήρησε: «Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα; Τέτοιου είδους πολιτικές τερατογενέσεις; Γιατί δεν τους κατονομάζει;»
 
 

Σε πανικό ο πρωθυπουργός
 

Επιπλέον, μίλησε για πρωθυπουργό που βρίσκεται σε πανικό: «Και όσο διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης.
 
Η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εφιάλτη του κυρίου Σαμαρά για το δικό του κόμμα.»
 
 

Επέστρεψαν ψίχουλα από το όργιο της μίζας
 

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ότι τα κλεμμένα επιστρέφουν στους Έλληνες, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ψίχουλα: «Η χώρα καταστρέφεται, οι άνθρωποι καταστρέφονται, ο χορός των δισεκατομμυρίων συνεχίζεται, και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί τρεις άνθρωποι, για να ελαφρύνουν τη θέση τους απέναντι στη δικαιοσύνη, επέστρεψαν μερικά ψίχουλα από το όργιο της μίζας.»
 
Σχολιάζοντας τις αναφορές Δένδια για τους μετανάστες, αλλά και το θέμα του Φαρμακονησίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι κρίμα για τη Ν.Δ. αυτή η κατάντια.
 

Μίγμα ΠΟΛΑΝ και ΕΡΕ
 

«Είναι κρίμα για τη συντηρητική παράταξη να μετεξελίσσεται σε ένα κακό μίγμα Πολιτικής Άνοιξης και προδικτατορικής ΕΡΕ» είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του αυστριακού Ότμαρ Κάρας, ο κ. Τσίπρας για αποτυχημένη φιέστα στην Αθήνα, η οποία επρόκειτο να δώσει πόντους στην κυβέρνηση.
 
«Αντί να οργανώνει ανόητα παιγνίδια λέξεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θα φρόντιζε να αξιοποιήσει το report της επιτροπής, που είναι καταπέλτης τόσο για την ουσία της πολιτικής της τρόικας, όσο και για τα μέσα της επιβολής της. Και να απαιτήσει την απομάκρυνση της τρόικας από την Ελλάδα» συνέχισε.


Εξεταστική για το Μνημόνιο
 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι από τη νέα Βουλή με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ξεχαστεί η υπόθεση του Μνημονίου: «Θα εξεταστεί σε βάθος και αναλυτικά από την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, που θα συγκροτήσουμε. Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας.»
 
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε ότι «όσο πιο δυνατοί γινόμαστε και όσο περισσότερο ριζώνουμε στην κοινωνία, τόσο πιο σκληρές θα είναι οι επιθέσεις που δεχόμαστε. Για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».