Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΚΕ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στις ίδιες σταθερές και αμετακίνητες ράγες της Ε.Ε. και αν, όπως είπε στη διαδρομή ακολουθούν και διαφορετική παράκαμψη, ο προορισμός τους είναι κοινός, είναι η στρατηγική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων».
 
«Ούτε σε ανακούφιση, ούτε σε επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα θα οδηγήσει το μοντέλο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δε υπόλοιπα που λέει, για ρύθμιση οριστικά της βιωσιμότητας του χρέους μόνο ως μαύρο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί» είπε.
 

Καμία θέση στους θιασώτες του Χίτλερ
 

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με τις επικείμενες εκλογές, είπε ότι ο λαός θα στείλει τη Χ.Α. και τους υποψηφίους του στο «σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου και ανήκουν, οι θιασώτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι δεν έχουν θέση στην Ελλάδα που πλήρωσε με αίμα και συντρίμμια τη φασιστική κατοχή».
 

Η πραγματική εξουσία και ο σταυρός


Όσον αφορά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με σταυρό, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η αλλαγή από την κυβέρνηση του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών, δεν γίνεται για λόγους διεύρυνσης της δημοκρατίας.
 
Όπως επεσήμανε «όσοι έχουν προσβάσεις περισσότερες σε χορηγούς, μεγαλοεπιχειρηματίες, την πραγματική εξουσία του τόπου δηλαδή, είναι αυτοί που σπονσονάρονται από τις διαφημιστικές, που χρηματοδοτείται η καμπάνια τους».
 
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι οι αγρότες συνθλίβονται από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 και με τις ευθύνες που έχουν μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις».