Τόνισε ότι το βασικό πλεονέκτημά του ως υποψήφιος είναι η μεγάλη εμπειρία της Ανοιχτής Πόλης στα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές.

Σχολιάζοντας το 10% που κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου στην πρώτη δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων το απέδωσε στη χαμηλή αναγνωρισιμότητα κατά την εκκίνηση της εκλογικής κούρσας, καθώς έχει αναγνωρισιμότητα 50% την ώρα που άλλοι υποψήφιοι έχουν 100%.
 

 

Ανάγκη αναπροσαρμογής των πόρων
 

Ο Γ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσαρμογής των πόρων του δήμου Αθηναίων, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε ενδεχόμενη δημαρχία του, θα ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες, καθώς οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.
 
Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει υπερβολική συσσώρευσης της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου), με πάνοπλους αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διάχυσης της αστυνομίας στις γειτονιές και τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης της δημοτικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η κατάργησή της υπήρξε μεγάλο πλήγμα. «Η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι στις γειτονιές της Αθήνας και στο πλευρό του πολίτη, με όπλο το στυλό», σημείωσε.
 
Ερωτώμενος για τις επιπτώσεις των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης στα καταστήματα και στην κυκλοφορία, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι τα λουκέτα στα μαγαζιά δεν οφείλονται στις πορείες αλλά στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.