Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προσπάθεια απόκρυψης της «πραγματικότητας της βάρβαρης φορολογικής πολιτικής» η οποία «παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται «χαρακτηριστικά παραδείγματα» της φορολογικής πολιτικής: «Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και γενικά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών, είναι πρόκληση, την ίδια στιγμή που οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους και αναμένουν την περαίωση των ποινικών ευθυνών τους, με επιστροφή κλοπιμαίων στο δημόσιο». 
 

Απουσία κοινωνικού διαλόγου
 

Οι συνεχείς αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην άδικη φορολόγηση των αγροτών, στα εξοντωτικά πρόστιμα δεν αποδεικνύουν μόνο την απουσία κοινωνικού διαλόγου πριν την ψήφιση μέτρων, αλλά και την ανικανότητα να αντιληφθούν τις ανάγκες της κοινωνίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πλέον αυταπάτη ότι οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, «είναι η ώρα που θα της επιβάλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της».