Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισημαίνει παράλληλα ότι αγωνία του A. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι πως αν οι κάλπες πολιτικοποιηθούν, οι υποψήφιοι των κομμάτων του Μνημονίου θα συντριβούν.
 
Προσθέτει, ωστόσο, πως «δεν πάμε να ψαρέψουμε αντιμνημονιακές ψήφους διαμαρτυρίας. Διεκδικούμε τη στήριξη των πολιτών με το πρόγραμμά μας, την εξαιρετική αυτοδιοικητική παράδοση της 'Ανοιχτής Πόλης' και το δικό μας σχέδιο διαχείρισης του δήμου».


Αλληλεγγύη, αναδιοργάνωση, δημοκρατία
 

Στην συνέχεια αναφέρει ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού, του οποίου ηγείται, κινείται σε τέσσερις άξονες: την αλληλεγγύη μέσω στήριξης ανθρώπων και ομάδων που έχουν ανάγκη, την ποιότητα ζωής μέσω ανάκτησης δημόσιων χώρων, την παραγωγική αναδιοργάνωση του δήμου και τη δημοκρατία μέσω της εμπλοκής περισσότερων πολιτών στην λήψη αποφάσεων.
 
Ερωτηθείς για τη δική του χαμηλή αναγνωρισιμότητα έναντι των άλλων υποψηφίων για τον Δήμο Αθηναίων απαντά: «Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να επιλέγουμε δημάρχους με κριτήριο αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μέσα από το γυαλί».