Στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα στόχος είναι «να βγάλουμε την Ευρώπη από το βαθύ σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού, ποτέ στο παρελθόν, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ευρωπαίοι δεν ήταν τόσο καχύποποπτοι ο ένας για τον άλλον».

Σχολιάζοντας τις αντίπαλες υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο ίδιος ανέφερε ότι αναρωτήθηκε «αν κάποιος από αυτούς εκλεγεί τι ακριβώς θα κάνει για να σταματήσει αμέσως τη λιτότητα και τις αποτυχημένες πολιτικές της λεγόμενης «εσωτερικής υποτίμησης στην Ευρώπη». 

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο Α. Τσίπρας τόνισε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει».
 
 

Απειλητική άνοδος του φασισμού


Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η άνοδος του φασισμού».

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα πρέπει να αφυπνίσουν κάθε πολίτη στην Ευρώπη, υπογράμμισε και χαρακτήρισε «απαράδεκτο και επικίνδυνο ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο ανέχεται το νεοναζιστικό «Δεξιό τομέα» σε θέσεις εξουσίας».
 
 

Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος


Στις επιδιώξεις του κ. Τσίπρα είναι: «άμεση ακύρωση των μνημονίων και την συντονισμένη αναθέρμανση όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών, γνήσια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης καταφυγής, όχι μονό για τις τράπεζες άλλα και για τα κράτη και αποτελεσματική ευρωπαϊκή νομοθεσία που φορολογεί τις εξωχώριες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Όπως είπε, «υποστηρίζουμε τη συλλογική, αξιόπιστη και οριστική λύση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μέσω Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, βασισμένης στην Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953 για το γερμανικό χρέος».

Στο μήνυμά του με αποδέκτες στο εσωτερικό, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το Μνημόνιο έχει αποτύχει στην Ελλάδα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήδη βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου».