Για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α., όπως σημειώνει η εφημερίδα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατούν δύο απόψεις, καθώς για το ζήτημα υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
 
Στελέχη επισημαίνουν ότι η κίνηση για άρση της ασυλίας -ενδεχομένως και προφυλάκιση- του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Κάτι που από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται και έτσι γίνεται λόγος για μεθοδεύσεις. 
 
Το σκεπτικό διατύπωσε με την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής προ ολίγων 24ώρων και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει η εκτίμηση ότι θα προκριθεί «συμβιβαστική λύση», δηλαδή ψήφος κατά περίπτωση για την άρση ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χ.Α.
 
Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιου είδους προβληματισμός στο κόμμα. 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και σημείωσε ότι ακόμα και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να ζητούν άρση της ασυλίας τους, προκειμένου να αποδείξουν την αθωότητά τους όπως διατείνονται.