Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι δεν πρέπει να γίνεται καν συζήτηση για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από το κόμμα.
 
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, σημείωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του επί του πολυνομοσχεδίου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
 

«Δήθεν πιο ευαίσθητος»

 
Το «όχι» του Γ. Παπανδρέου, καθώς και το «παρών» του Απ. Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες προκάλεσε την οργή του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε ότι κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως «δήθεν πιο ευαίσθητος» από τους άλλους, ειδικά όταν δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το άρθρο νωρίτερα. Έκανε, δε, λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» που κρίνονται από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, φανερά οργισμένος, επισκέφθηκε τον Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του και μεταξύ τους σημειώθηκε έντονος διάλογος.
 
«Αυτό που έκανες ήταν πολιτική αλητεία» φέρεται να είπε ο Ευ. Βενιζέλος στον Γ. Παπανδρέου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.
 
Στη συνέχεια, ο Ευ. Βενιζέλος επέστρεψε στο γραφείο του, όπου είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
 
 

Αποδοκιμασία και όχι διαγραφή
 

Ωστόσο, δεδομένης και της διαγραφής του Ν. Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., κάτι που αφήνει την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.
 
Έτσι, υπήρξε ανακοίνωση αποδοκιμασίας και όχι διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από την ΚΟ. 
 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Γ. Παπανδρέου απάντησε στην επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με νέα αιχμηρή δήλωση.