Νέα συνάντηση στις 19:00 θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Το πρωί είχαν ακόμα ένα τετ α τετ, διάρκειας μίας ώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Από τη Ν.Δ. αποτελεί παρελθόν ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ στο ΠΑΣΟΚ τριγμούς προκλήθηκαν από τη στάση του Γ. Παπανδρέου και του Απ. Κακλαμάνη στην ψηφοφορία.

Εν μέσω τριγμών και γενικευμένης δυσαρέσκειας, ο Α. Σαμαράς φέρεται να σχεδιάζει ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μετά τις Ευρωεκλογές, αρχίζοντας με το υπουργείο Οικονομικών.

«Έχω κλείσει τον κύκλο μου»


«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο υπουργείο Οικονομικών» φέρεται να δηλώνει ο Γ. Στουρνάρας σε συνομιλητές του μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα, την οποία θεωρεί καθοριστική για τις μελλοντικές εξελίξεις στη χώρα.
 
«Ως χώρα βγήκαμε από τον τάφο. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Το διάστημα αυτό κινηθήκαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά τα καταφέραμε» εκμυστηρεύεται σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
 

Προσωπικά παιχνίδια 

 
Εντωμεταξύ στο ΠΑΣΟΚ, το «όχι» του Γ. Παπανδρέου, καθώς και το «παρών» του Απ. Κακλαμάνη στο άρθρο για τις τράπεζες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος έκανε λόγο για «υποκρισία και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια».
 
Μετά τη διαγραφή του Ν. Κακλαμάνη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., κάτι η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε σε 152 βουλευτές. Έτσι, υπήρξε ανακοίνωση αποδοκιμασίας και όχι διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από την ΚΟ. 
 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Γ. Παπανδρέου απάντησε στην επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με νέα αιχμηρή δήλωση.