Μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του ThePressProject. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Θάνος Πλεύρης που την έχει δει την περίφημη διακήρυξη του Φαήλου όπως έσπευσε να μας ανακοινώσει μέσω twitter, είμαστε κι εμείς. Ιδού τα 10 βασικά σημεία, όπως τα καταγράφει ο ίδιος ο μετριοπαθής σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά (και παρ' ολίγον ευρωβουλευτής).

1) Να προλάβω να μπω στην Ευρωβουλή γιατί πέφτουμε οσονούπω.

2) Να αλλάξω την ευρωομάδα στην οποία ανήκει το κόμμα. Πολύ κεντρώα Τάκη (μου) Μπαλτάκο. Και να τονίσω πως είμαι «με παππού λιμενεργάτη, πατέρα τεχνικό στον ΟΛΠ από Αμφιάλη». Γέννημα θρέμμα Κορυδαλλιώτης 

3) Να μην ξεχάσω να απαντήσω καταλλήλως στο ΠΑΣΟΚ και τον Χρήστο Πρωτόπαπα που αντιτάχθηκαν στην υποψηφιότητά μου. Νόμιζαν πως θα τους πέρναγε. Εγώ (ΕΓΩ!) να χάσω από το ΠΑΣΟΚ; 

4) «Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, Καμπά». 

5) Να ευχαριστήσω δημόσια τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που δεν υπέκυψε στις πιέσεις και στήριξε την υποψηφιότητά μου μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει πραγματικός φίλος. 

6) Η Μαριέττα Γιαννάκου εναντίον μου; Ποια είστε μανδάμ; 

7) Να δώσω μία μεγάλη συνέντευξη (που;) στον Guardian (όχι), αλλά (που;) στη Liberation( όχι), τότε που, στην Monde (όχι), τότε (που), στη Republica; Όχι. Στη «Γνώμη Κιλκίς Παιονίας» ως «υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης» – μπορείτε να τη δείτε εδώ, να μην πάει χαμένη. 

8) «Είναι κεφάτη, γυρίζει απ' τις Βρυξέλλες». 

9) Να εμπλουτίσω το άρθρο μου στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», το «Με μία χλεμπονιάρα ψήφο» τονίζοντας το ευρωπαϊκό προφίλ της υποψηφιότητάς μου –  προφίλ όπως το κοιτάζεις από τα (πολύ) δεξιά. Και να γράψω κι άλλα… ευρωπαϊκά για τις «αριστερές μύγες» και τους «απαράτσνικους της αριστεράντζας ή των αγωνιούντων για επιβίωση παρατρεχάμενων της θρούμπας». 

10) Να επικαιροποιήσω στο Antinews το άρθρο «Η σημασία του να είσαι δεξιός» κάνοντάς το «Η σημασία του να είσαι ευρωδεξιός».  
 
Υ.Γ. Στην απευκταία περίπτωση που σκαλώσει το πράγμα και δεν μπω στο ευρωψηφοδέλτιο (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) να θυμηθώ να βάλω την ουρά στα σκέλια και να εξαφανιστώ (εδώ και τρεις μέρες!) από το twitter.