Όπως καταγγέλουν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπράβος της Χρυσής Αυγής αναγνωρισμένος από επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής πρωτοβουλίας Πειραιά ενάμιση χρόνο πριν, άρχισε να βρίζει και να απειλεί, όταν ο υποψήφιος της «Ανταρσίας στο Λιμάνι», Θανάσης Διαβολάκης, κατήγγειλε από την αρχή της διαδικασίας ως «απαράδεκτη την παρουσία των νεοναζί εγκληματιών στην πόλη του Πειραιά, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση και απομόνωσή τους».
 
Παράλληλα, όπως καταγγέλει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας οι εκπρόσωποι της Χ.Α εξαπέλυσαν ύβρεις για όλα τα κόμματα και τη Δημοκρατία, ωστόσο -παρά τις αντιδράσεις της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ- η δημοτική αρχή νομιμοποίησε την παρουσία τους, παρέχοντας εκλογικό περίπτερο, με τη δικαιολογία της νομιμότητας.
 
 

Η δημοτική αρχή τους νομιμοποίησε
 

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Δρίτσας σημειώνει: «Με προκλητικό τρόπο και υβρίζοντας όλα τα κόμματα και τη Δημοκρατία εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στην προγραμματισμένη για σήμερα [Τρίτη] συνεδρίαση της διακομματικής – διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Πειραιά για την κατανομή θέσεων προβολής σε συνδυασμούς και κόμματα, ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών. 
 
»”Το Λιμάνι της Αγωνίας/ Πειραιάς η πόλη μας” κατήγγειλε την συμπεριφορά των εκπροσώπων της φασιστικής οργάνωσης και ζήτησε με έντονο τρόπο να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση στην εγκληματική οργάνωση.
 
»Ωστόσο, με τη δικαιολογία της νομιμότητας η δημοτική αρχή του κ. Μιχαλολιάκου νομιμοποίησε την παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη.
 
»Ακόμα, ξεκαθαρίσαμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί μας θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε εισήγηση για την παροχή διευκολύνσεων στους νοσταλγούς του ναζισμού».