Τα έξι μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εναντίον της εξόρυξης χρυσού, ωστόσο οι κάτοικοι της Ιερισσού, που έχουν αγωνιστεί και έχουν δώσει σκληρές μάχες εναντίον της εκμετάλλευσης της περιοχής τους, τούς ξεκαθάρισαν ότι είναι ανεπιθύμητοι.
 
 

Στήριξαν την εταιρεία στο κοινοβούλιο
 

«Μπορούμε να ξεχάσουμε την αμέριστη στήριξη που πρόσφερε η Χρυσή Αυγή στην εταιρεία μέσα στο κοινοβούλιο, όταν τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή στην Ιερισσό, λίγους μήνες πριν;» ρωτούσαν οι κάτοικοι.
 
Τουλάχιστον 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και με αντιφασιστικά συνθήματα εκδίωξαν τους χρυσαυγίτες.

Το πογκρόμ του 2011

 
Εντωμεταξύ, δικηγόροι της Πρωτοβουλίας «JailGoldenDawn» καταθέτουν σήμερα, Δευτέρα, στοιχεία στον Άρειο Πάγο σχετικά με το πιο άγριο πογκρόμ κατά μεταναστών που διενεργήθηκε από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής τον Μάιο του 2011.
 
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το μεσημέρι της 12ης Μαΐου, τάγματα εφόδου της Χ.Α. ξεχύθηκαν στα στενά γύρω από την πλ. Κοτζιά και την Ομόνοια, χτυπώντας και μαχαιρώνοντας κάθε μετανάστη που βρισκόταν στον δρόμο τους. 
 
Ο συνολικός απολογισμός των ρατσιστικών επιθέσεων που διενεργήθηκαν από τις 10 έως τις 13 Μαΐου είναι ένας νεκρός, πάνω από 100 τραυματίες – εκ των οποίων 20 βαριά τραυματίες.
 
Το πογκρόμ διενεργήθηκε μετά από τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, για την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα από το Αφγανιστάν και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ένας τρίτος από το Πακιστάν παραμένει φυγόδικος.
 
Τα στοιχεία παρουσιάζουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι της Πρωτοβουλίας «JailGoldenDawn», καθώς αν και πρόκειται για υπόθεση χαρακτηριστική της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α, δεν έχουν περιληφθεί στο ανακριτικό πόρισμα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.