Αντίθετα, όπως αναφέρει, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».
 
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως είναι εξοργιστικό «αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν».
 
Εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως για δεύτερη εβδομάδα δεν έχει προβεί σε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου για «τον “διαπλεκόμενο” κ. Σαμαρά και για το “ψεύτικο πλεόνασμα”». 
 

Ένοχη σιωπή 
 

Την περασμένη Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη Ν.Δ. ένοχη σιωπή αναφορικά με το βιβλίο «Ανακτήστε αλλά τολμήστε» που εξέδωσε το 2013 ο κ. Κύρτσος και το οποίο -όπως κατήγγειλε- είναι αποκαλυπτικό για την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά.
 
Παράλληλα, εγκάλεσε την «πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ» πως δεν θεώρησαν «είδηση άξια δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος» την επίθεση του κ. Κύρτσου κατά της κυβέρνησης τη στιγμή που συνιστά είδηση «το αν “έβηξε” το τάδε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ».