«Καμία αντίρρηση να φύγει η κυβέρνηση και στις 26 (Μαΐου) ή σε μια εβδομάδα ή σε ένα μήνα ή όποτε γίνουν εκλογές» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απαντώντας στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ φαίνεται να μην θέλει να φύγει η κυβέρνηση».
 
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να εκφράσει την οργή του και να καταδικάσει όχι μόνο την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να καταδικάσει και τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση με το πρωτογενές πλεόνασμα καθώς επίσης να πει «όχι» και στις αυταπάτες που καλλιεργούνται από άλλες πολιτικές δυνάμεις.
 
Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ κρατά ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από οποιαδήποτε κυβέρνηση που ασκεί διαχείριση στέκεται μια ολόκληρη τάξη, η αστική, που κρατά στα χέρια της τα «κλειδιά» της οικονομίας και της εξουσίας.
 
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι όσο μια πολιτική, που μπορεί να ασκηθεί από διάφορα κόμματα, κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν.
 
 

Ψεύτικες προσδοκίες
 

Δεν μπορεί να συναντάμε απλό κόσμο και να λέει ότι αυτό το σύστημα έχει σαπίσει και να έρχονται και να καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, ο ένας με αφορμή την έξοδο στις αγορές και ο άλλος υποσχόμενος ψίχουλα, είπε ο κ. Κουτσούμπας.
 
Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ούτε στην Δευτέρα Παρουσία μπορούν να εφαρμοστούν αυτά που λέει», προσθέτοντας ότι «το ξέρουν κι αυτοί, γι' αυτό και είναι διπλά και τριπλά υπόλογοι απέναντι στον λαό», ενώ επισήμανε ότι για μια σειρά ζητήματα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν σε αντιφάσεις, γιατί είναι αντιφατική η πολιτική τους.
 
Απαντώντας στην παρατήρηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί», είπε ότι έχει δοκιμαστεί σε δήμους και περιφέρειες, προσθέτοντας ότι στελέχη του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί και σε υπουργεία.
 
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναλλακτική της σημερινής ακολουθούμενης πολιτικής, καλώντας τον λαό «να σκεφθεί αυτό ακριβώς», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είναι ανάγκη ο λαός να συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ για να το ενισχύσει».
 
 

Μόνιμη εποπτεία
 

Επισήμανε ότι η μόνιμη εποπτεία της ΕΕ είναι εδώ, και πρόσθεσε ότι κάθε πολιτική συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, εντός των τειχών της ΕΕ η οποία θεμελιώθηκε με την Συνθήκη του Μάαστριχτ που χαρακτήρισε «Μνημόνιο των Μνημονίων», θα οδηγεί στα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.
 
Ερωτηθείς ποια είναι η στόχευση του ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε «όσο πιο ψηλά γίνεται», ενώ στην ίδια ερώτηση αναφορικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι η «εκκίνηση» γίνεται με βάση τα τελευταία ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012, πρόσθεσε ότι εξαιτίας της απίσχνασης της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ «αδυνάτισε ο λαός» και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.