Σήμερα έλαβε χώρα στο γήπεδο της ομάδας του Ολυμπιακού η 13η αθλητική ημερίδα «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, αλλά και του ιδιοκτήτη της ομάδας και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία προσκάλεσε χιλιάδες μαθητές από πολλές δεκάδες σχολεία (κυρίως δημοτικά) στο γήπεδο Καραϊσκάκη να δοκιμάσουν διάφορα ολυμπιακά αθλήματα. Η «αθλητική γιορτή» γρήγορα μετατράπηκε σε ένα χαοτικό «προεκλογικό φιάσκο».

Σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών 

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στο TPP εκπαιδευτικός, που βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, η κατάσταση που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι συνοδοί των μικρών μαθητών υπήρξε σουρεαλιστική.

Στο χώρο συγκεντρώθηκαν πολλές χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι αφού περίμεναν πρώτα να ανοίξουν κάποιες πύλες για να μπουν στο γήπεδο, στη συνέχεια στριμώχτηκαν κατά εκατοντάδες σε σκάλες και κιγκλιδώματα. Όσο γέμιζαν οι θέσεις στις εξέδρες, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονταν να χωρίζουν τις τάξεις τους και να κυνηγάνε γύρω γύρω τα παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων χάθηκαν από τους συμμαθητές τους.

Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν πολύ μεγάλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η οργανωτική αρχή είχε φροντίσει να εξασφαλίσει μόλις 10 εθελοντές για χιλιάδες παιδιά σε έναν αχανή και ακατάλληλο για παιχνίδια χώρο.

Το προεκλογικό show

Σαν να μην ήταν αρκετή η παντελής έλλειψη οργάνωσης και τα «ανύπαρκτα» μέτρα ασφαλείας για την φιλοξενία τόσο μεγάλου όγκου μικρών παιδιών, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν στη συνέχεια να κατέβουν στο γήπεδο, ώστε να προμηθευτούν λευκές μπλούζες και λευκά καπέλα με το λογότυπο της Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και εκείνο του συνδυασμού του Γ. Μώραλη: «Πειραιάς Νικητής», για να «ντύσουν» τους μαθητές τους.

Τι και αν με την ομοιόμορφη ενδυμασία τους, οι δάσκαλοι θα δυσκολεύονταν να ξεχωρίσουν τα παιδιά τους; 

Κάπου εκεί η εκπαιδευτικός – που μας μίλησε για τη σημερινή εκδήλωση – και οι συνάδελφοί της αποφάσισαν να πάρουν τους μαθητές τους και να αποχωρήσουν από την εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας(;) για λόγους ασφαλείας.