Σε ανακοίνωσή του ο Α. Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη δικαιολογία» τα περί τεχνικού προβλήματος που επικαλείται ο Δήμος Αθηναίων και επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον Γ. Καμίνη.
 
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μόλις πριν από δύο μέρες, και ενώ απομένουν μόλις τρεις μέχρι τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο της Αθήνας, η δημοτική αρχή μέσω επιστολής της ανακοινώνει σε 794 πολίτες που είχαν αιτηθεί νομίμως και εντός των χρονικών προθεσμιών μεταδημότευση στον Δήμο της Αθήνας, ότι λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατέστη δυνατή η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ψηφίσουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την πόλη.
 
»Επικαλείται την απαράδεκτη δικαιολογία του «τεχνικού προβλήματος» και επιβεβαιώνει την ανικανότητά της να διεκπεραιώσει μία απλή διαδικασία. Επαναλαμβάνει τις ίδιες δικαιολογίες όπως έπραξε και στην περίπτωση του σκανδάλου της παροχής πλαστών πιστοποιητικών από το Ληξιαρχείο του Δήμου.

Μαζί με τα άλλα δικαιώματα που έχει στερήσει από τους Αθηναίους, τώρα στερεί και σε 794 συμπολίτες το συνταγματικό τους δικαίωμα της ψήφου για τον Δήμο της Αθήνας, τους στερεί την δυνατότητα να αποφασίσουν για το αύριο της πόλης στην οποία κατοικούν.

 
»Οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου είναι προφανείς. Επαφίεται στην Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων σε ανώτατο επίπεδο. Προκαλούμε τον Δήμαρχο να δώσει άμεσα απαντήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ενέκυψε 5 μέρες πριν τις εκλογές».