Επισημαίνει, μάλιστα, πως υπάρχει ο κίνδυνος αν γίνουν λάθη, η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν.
 
«Σαν κόμμα διογκώθηκε απότομα εξαιτίας της κρίσης. Είναι κομμάτι της κρίσης. Εκπροσωπεί σήμερα τα αδιέξοδα που ξεπερνάμε. Και δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης όταν βγούμε οριστικά από την κρίση» τονίζει ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την πολιτική αστάθεια. 
 
«Το μόνο που του μένει είναι να δημιουργήσει αστάθεια. Να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση. Επιδιώκει σταθερά να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία. Αυτός είναι ο κίνδυνος που πρέπει να αποτραπεί σήμερα» τονίζει. 
 
Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό, λέγοντας πως επί δύο χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξαν άγριο λαϊκισμό, υβριστική συμπεριφορά, διχαστικό μήνυμα σε κάθε τους βήμα, σε κάθε ευκαιρία».
 
Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «παιδαριώδη πυροτεχνήματα» του Α. Τσίπρα, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας χωρίς να σκέφτεται, όπως λέει, τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν όλα αυτά για τη χώρα. «Ο ίδιος δεν τα σκέφτεται, αλλά τα σκέφτεται ο ελληνικός λαός. Και πολύ πιθανό να γίνει μπούμεραγκ εναντίον του αυτή η απίστευτη πολιτική ανευθυνότητά του» σημειώνει.
 
 

Η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι
 

Σχολιάζοντας τα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την οργάνωση «νεοναζί», εκφράζοντας την εκτίμηση πως βήμα-βήμα όσο περνάει η κρίση θα ξεφουσκώνει.
 
Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το «Ποτάμι» δεν θέλει να αποκλείσει κάτι καθώς, όπως λέει, μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Θέτει, όμως, ως προϋπόθεση να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα.
 

Για τις Κάννες

 
Σχετικά με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάννες, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως η θέση του για την ανάγκη αλλαγής του Μνημονίου και την προώθηση μεταρρυθμίσεων ήταν γνωστές και είχαν εκφραστεί εκείνη την περίοδο δημόσια προς όλους.
 
«Στον κ. Μπαρόζο έλεγα πάντα το ίδιο: Ότι θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να αλλάξει το Μνημόνιο! Τα οποίο και άλλαξε αργότερα, και με τη δική μας συμβολή. Αυτό του είπα κι εκείνες τις μέρες. Το ίδιο ακριβώς είπα και στους υπόλοιπους ηγέτες την εποχή εκείνη… Δημόσια μάλιστα! Και εγγράφως! Όχι τηλεφωνικά» τονίζει επισημαίνοντας πως πλέον αποδεικνύεται πως υπήρχε έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
«Εμείς αυτό το ξέραμε και το λέγαμε από τότε… Σας θυμίζω ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το αμφισβητούσε! Και τώρα φαίνεται πόσο έξω έπεσε. Και πόσο καταστροφική ήταν η πολιτική του τότε. Αλλά και σήμερα… Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε και συνεχίζει να μας λέει, ότι μπορείς να τους εκβιάσεις, γιατί δεν θα τολμούσαν… Και τώρα αποκαλύπτεται, αυτό που ξέρουν οι πάντες- πλην ΣΥΡΙΖΑ: ότι υπήρχε έκτακτο σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Με τη συμφωνία, μάλιστα, όλων των υπολοίπων χωρών… Ευτυχώς τα αποτρέψαμε όλα αυτά…Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε σε αυτά» τονίζει ο πρωθυπουργός.