Ο Α. Σαμαράς επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα» και καταλήγει: «Δεν θα τους περάσει, ούτε αυτή τη φορά».
 
Επιπλέον, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατάλαβε πως «υπήρχε σχέδιο απομάκρυσης της χώρας και “ακρωτηριασμού” της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει πως τα δύο τελευταία κρίσιμα χρόνια υπήρξαν αδικίες, κυρίως στο μέτωπο της φορολογίας και προβλήματα στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά επισημαίνει ότι «βήμα – βήμα θα τα διορθώσουμε όλα».
 
Ακόμη, εκτιμά πως η επιστροφή στην ανάπτυξη θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες των τελευταίων ετών στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
 
Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει εκ νέου το δίλημμα «σταθερότητα ή πολιτική ανωμαλία», ενώ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ο Τσίπρας θα σκίσει το μνημόνιο; Κι ύστερα ξύπνησε…»
 
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας· ούτε, βέβαια, νέο μνημόνιο» και επισημαίνει για το θέμα της ανεργίας ότι «θα πέσει 10 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα έως το 2018, δηλαδή θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας».