Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος καλεί τους πολίτες «να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο».
 
Παράλληλα, τονίζει ότι δεν δέχεται την αντιπαραβολή του εκλογικού αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ με το άθροισμα των ποσοστών της Ν.Δ. και της Ελιάς, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπλήρωμα της Ν.Δ».
 
«Με το συγκυβερνών κόμμα ανήκουμε σε δύο διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ήμασταν και είμαστε ιστορικοί αντίπαλοι» σημειώνει.
 
Επισημαίνει, ωστόσο, την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας και αφήνει να εννοηθεί ότι θα θέσει ζήτημα διεύρυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις ευρωεκλογές.
 
Σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεσή του να απευθυνθεί στον Κ. Παπούλια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος μετά τις εκλογές, και κατά πόσο αυτό θα έχει ως ζητούμενο αλλαγές στην κυβέρνηση ως έχει ή συμμετοχή κι άλλων κομμάτων στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντά: 
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι όχι μόνον ρυθμιστής του πολιτεύματος, αλλά και σύμβολο εθνικής ενότητας. Και το παραγματικό ζητούμενο για την πατρίδα μας είναι να ενωθεί ξανά εθνικά και να συναινέσει ξανά κοινωνικά. Η κυβέρνηση που επιδιώκουμε να παραμείνει σταθερή και να ολοκληρώσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση είναι κυβέρνηση όλου του έθνους, κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας».