Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Free Sunday», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ η Ε.Ε., τα μνημόνια διαρκείας και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου.

«Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα και η δύναμη του λαού. Να διεκδικήσουμε με δυνατό κίνημα και άμεσα μέτρα ανακούφισης, ταυτόχρονα όμως, να ανοίξουμε τον δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων, που μας έφεραν εδώ», σημειώνει.

 
Για τους στόχους του κόμματος καλεί σε ισχυροποίησή του και στις τρεις κάλπες, με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». «Αυτό θα είναι το πραγματικά νέο, το ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορούν να βγάλουν οι κάλπες. Οι άλλες επιλογές, ανεξάρτητα αν μπαίνουν στο τσουβάλι της κυβερνητικής σταθερότητας ή στο τσουβάλι της κυβερνητικής εναλλαγής, θα μπουν τελικά στο σακί του συστήματος και των ευρωενωσιακών αντιλαϊκών επιλογών», τονίζει.
 
 

Χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη
 

Σχετικά με τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μετατροπή των ευρωεκλογών σε άτυπο δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σημειώνει ότι αντικειμενικά, η εναντίωση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, σημαίνει καταδίκη και της κυβέρνησης, που την υλοποιεί. «Αυτό είναι αναμφισβήτητο και ισχύει ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να στοχεύει και στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις. Δηλαδή την Ε.Ε. και το κεφάλαιο», επισημαίνει και προσθέτει: 

«Όσα κόμματα θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, χωρίς να στοχεύουν αυτόν τον αντίπαλο, αντικειμενικά θα βαδίσουν τον ίδιο δρόμο. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, που αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και όχι μόνο τα πρόσωπα ή τα κόμματα που κάθονται στην κυβερνητική καρέκλα. Στην Ελλάδα άλλωστε ο λαός, δεκαετίες τώρα, έχει ζήσει πολλές εναλλαγές, αλλά καμία ριζική αλλαγή. Σε αυτήν τη ρότα της ίδιας αντιλαϊκής εναλλαγής βαδίζουν και οι σημερινοί 'χαλίφηδες' του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ».