Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον «σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας πως απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. «Για να υπάρξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές και ανεδαφικές θέσεις ή να λειτουργεί εν σχέσει με το νόμισμα της χώρας, όπως ακριβώς το εκκρεμές», τονίζει.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει συζητήσεις με στελέχη που μετέχουν σήμερα στην Ελιά.  «Δεν προσωποποιώ ποτέ τις πολιτικές μου αντιθέσεις. Συνομιλώ και θα συνομιλώ πάντοτε με όλους στη βάση των πολιτικών μου θέσεων, αλλά και της προσωπικής διεκδίκησης μου να προωθηθεί η υπόθεση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Μιας κεντροαριστεράς που – επιμένω – δεν μπορεί να είναι δορυφόρος κανενός, πόσο μάλλον συντηρητικών πολιτικών και επιλογών» τονίζει.
 
Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η μέχρι σήμερα άρνησή του να συμμετέχει στη συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου ήταν ορθή, αφού όπως λέει, «οι εξελίξεις στον χώρο της Ελιάς δικαίωσαν τις αποφάσεις μας».