«Πολλά έχουν αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε οριακά τις βουλευτικές εκλογές. Στα μέσα του 2012, η χώρα ήταν στο χείλος εξόδου από την Ευρωζώνη», επισημαίνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται:
 
«Από τότε, στον συνασπισμό υπάρχουν τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς επέβλεψε τεράστια δημοσιονομική ανάκαμψη και η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη μετά από εφιάλτη που κράτησε τη χώρα σε ύφεση για έξι χρόνια στην ύφεση και οδήγησε στη συρρίκνωση κατά το ένα τέταρτο της οικονομίας. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει πολύ ψηλά, ενώ συνεχίζεται η πτώση σε εισοδήματα και τιμές ακινήτων».
 
 

Φαβορί ο ΣΥΡΙΖΑ
 

Για τους ψηφοφόρους, αναφέρει το ΑΡ, οι ωδύνες από τα μέτρα λιτότητας αποτελούν το κορυφαίο ζήτημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα να προβάλει ως φαβορί για τις Ευρωεκλογές.
 
Πάντως, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η πρώτη θέση στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η επικράτηση των συνδυασμών του στους μεγάλους Δήμους της χώρας. Κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
 
Στον αντίποδα, σημειώνεται στο άρθρο, ο Α. Σαμαράς συνεχίζει να κάνει λόγο για μία αξιωματική αντιπολίτευση που γεννήθηκε από την κρίση, σημειώνοντας ότι τώρα που αυτή τελειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης.