Λόγω του αιτήματος εξαίρεσης κατά των δικαστικών λειτουργών, που υποβλήθηκε λίγο πριν αρχίσει η απολογία της συζύγου του, η βουλευτής της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια έλαβε νέα προθεσμία.
 
Η αίτηση εξαίρεσης βασίζεται στις καταγγελίες Κούγια ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του, ο Στ. Μπούκουρας εκβιάστηκε από τους εν λόγω δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει εναντίον των υπόλοιπων κατηγορούμενων βουλευτών της ΧΑ, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί.
 
Όπως σημειώνεται στο πληρεξούσιο του Ν. Μιχαλολιάκου, «είτε η καταγγελία είναι ψευδής, οπότε θα έπρεπε να έχει κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Κούγια, είτε είναι αληθής οπότε θα έπρεπε να είχε πάραυτα αφαιρεθεί η δικογραφία από τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς».
 
«Το γεγονός ότι παρά ταύτα, ουδεμία διάψευση υπήρξε, εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα μου ότι η καταγγελία του κ. Κούγια είναι αληθής και μού [ο Ν. Μιχαλολιάκος] έδωσε εντολή να καταθέσω σήμερα αίτηση εξαιρέσεως εναντίον τους, όπερ και έπραξα» σημειώνει ο δικηγόρος του αρχηγού της ΧΑ.
 
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των ανακριτριών της υπόθεσης έχουν υποβληθεί ακόμη δύο φορές αιτήσεις εξαίρεσης, από τον Ηλ. Κασιδιάρη και τον Γ. Λαγό, οι οποίες έχουν απορριφθεί.
 
Το αίτημα Λαγού είχε κατατεθεί στις 5 Μαΐου, την ώρα που τέσσερις άλλοι βουλευτές της ΧΑ -οι Δημ. Κουκούτσης, Νίκος Κούζηλος, Μ.Αρβανίτης και Ελένη Ζαρούλια- βρίσκονταν ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών για να απολογηθούν σχετικά με την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
 
Λόγω του αιτήματος εξαίρεσης οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΧΑ είχαν λάβει νέες προθεσμίες για να απολογηθούν. 
 

Η απάντηση Κούγια

 
Με αιχμές για τον συνάδελφό του δικηγόρο που υπέβαλε για λογαριασμό του Νίκου Μιχαλολιάκου αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση, απάντησε ο συνήγορος του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας. Αναλυτικά, αναφέρει: «Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δικηγόρου του κ. Μιχαλολιάκου που αφορούν το πρόσωπό μου και έχω να του δώσω μία συμβουλή. Αν θέλει να κάνει καριέρα στο ποινικό δίκαιο και να βοηθά τους εντολείς του να κερδίζουν αυτό που δικαιούνται, να εργάζεται ο ίδιος και να αξιοποιεί τις δικές του γνώσεις, τους δικούς του ισχυρισμούς και τη δική του επαγγελματική προσωπικότητα και να μην ασχολείται με την επιστημονική δουλειά και την προσωπικότητα άλλων συναδέλφων του. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δήλωση, όσο και η διαδικαστική ενέργεια στην οποία προέβη (αίτηση εξαιρέσεως), με την αιτιολογία την οποία χρησιμοποίησε, δεν νομίζω ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κ. Μιχαλολιάκο».